Diëtisten zijn dé specialisten op het gebied van voeding bij gezondheid en ziekte. In onze voedingsadviezen zoeken wij aansluiting bij uw voorkeuren en wensen. Daarbij geven wij een dieetbehandeling op maat: u krijgt een persoonlijk advies met de begeleiding die bij u past. Duidelijke en praktische adviezen, die u direct kunt toepassen.

Het doel als diëtist is mensen te motiveren en activeren. Zij geeft adviezen die afgestemd zijn op uw persoonlijke situatie.

Werkwijze
Het eerste consult duurt ongeveer 45 minuten. De vervolg consulten duren 30 minuten. Tijdens het eerste consult wordt o.a. besproken welke vragen u heeft en wat uw klachten en eet- en leefgewoonten zijn. Hierna wordt samen met u een behandelplan opgesteld.

Het bewust worden van uw eet- en leefgewoonten, motivatie vergroten en tot verandering komen staat centraal in de vervolgconsulten.

Tijdens de begeleiding is er voldoende ruimte voor allerlei praktische vragen en adviezen. Gedurende de begeleiding zal de diëtist uw verwijzer informeren en/of overleggen over de voortgang.

Vergoeding
De vergoeding is maximaal drie behandeluren via de basisverzekering per jaar. De kosten van dieetadvisering vallen onder het verplichte eigen risico van € 385,- per jaar. Voor kinderen tot 18 jaar geldt geen eigen risico. Sommige verzekeraars vergoeden nog extra dieetadvisering vanuit de aanvullende verzekering.

Naast de directe- en indirecte tijd kan het ook zijn dat de diëtist een voedings- en dieetadvies moet opstellen, rapportages moet maken en/ of drink- of sondevoeding moet bestellen. De hiervoor gebruikte tijd wordt ook in rekening gebracht en gaat van u behandeltijd af.

Onze diëtiste is voorlopig eens in de maand bij ons op de praktijk waar zij haar spreekuren houdt.

Neemt u voor meer informatie of het maken van een afspraak contact op met de assistente.

Copyright by Nabits 2020. All rights reserved.